Ken je dat? Dat je continu op zoek bent, in een soort crisis verkeerd. En ineens zie je in, dat je werkelijk een keuze hebt, en dat jijzelf leidend bent in hoe jou toekomst eruit ziet.

Dat je ècht iets kunt betekenen zowel voor jezelf, en ook voor een ander. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje discipline.

Graag neem ik je mee in mijn verhaal.

Mijzelf vinden is het beste wat mij is overkomen

Na wat uiteindelijk een grote zoektocht naar mijzelf is geweest, heb ik kunnen vinden wat ik het allerliefste doe. Mensen helpen en coachen om hun doel te bereiken door het verlichten van ongemakken, en ondersteunen met het maken van de juiste, bewuste keuzes in voeding en leefstijl. Dit zodat zij zich weer prettig, vitaal en energiek voelen, meer blijdschap en een beter welzijn ervaren en hierdoor vrijer gaan leven.

Een verlegen doener

Ik heb een fijne en veilige opvoeding gehad in een bescheiden omgeving met consequente ouders die vasthielden aan de normen en waarden in het leven.

Als klein meisje was ik erg verlegen en was dan ook niet bepaald een avonturier in de grote boze wereld.

Naar school gaan was ook zeker niet mijn hobby. De eendjes buiten in de sloot vond ik interessanter dan wat de leraar te vertellen had. Ik kwam altijd zo laat mogelijk, en ging zo snel mogelijk weer naar huis.

Ik ben een doener. Ik wilde altijd graag buiten spelen, sporten en bezig zijn met leuke dingen. Een hokjesbestaan is niets voor mij, ik ben erg open minded, neem niet snel dingen zomaar voor waar aan, maar ga graag zelf op onderzoek uit.

Dit komt nu ook zeker tot uiting in de praktische aanpak als voedingsconsulent.

Mijn passie

Zoals mijn ouders mij hebben meegegeven, als je iets wilt bereiken dan moet je daar hard voor leren en hard voor werken.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de horeca. Mijn passie voor eten en drinken is groot en ik vindt het heerlijk om in de dienstverlenende sector te werken en mensen volledig te ontzorgen op dit gebied.

Na de horeca ben ik in de bedrijfscatering gaan werken waar ik de kans heb gekregen om door te groeien naar de functie van rayonmanager, met de verantwoordelijkheid voor 25 bedrijfsrestaurants. 16 Jaar heb ik in deze functie gewerkt en heb ik ontzettend veel geleerd op operationeel, financieel en personele gebied en in relatiebeheer.

Toch had ik continu het gevoel dat ik iets miste. Dit kon niet alles zijn. Ik haalde er gewoonweg op een of andere manier te weinig voldoening uit. Totdat ik een andere wereld van voeding ontdekte.

Mijn passie naar kennis over de kracht van voeding werd in korte tijd enorm groot en ik besefte maar al te goed dat dit hetgeen was waar ik naar op zoek was. Want wat doet voeding dan eigenlijk precies, behalve dat het een brandstof is voor je lichaam, dat het lekker is, dat het een sociale functie heeft? Die brandende vraag heeft mij er toe aangezet, dieper te duiken in de wereld van voeding en leefstijl. Met veel plezier ben ik de voedingsboeken ingedoken met de meest fantastische informatie over de werking van de voedingsstoffen in ons lichaam.

In de tussentijd heeft mijn vader die diabetes type 2 heeft, meegedaan aan het traject ‘Keer diabetes type 2 om’ met werkelijk een fantastisch resultaat. Na zijn traject was hij actief, zat lekker in zijn vel, en was zelfs wat kilo’s kwijtgeraakt. Maar het mooiste van alles is, dat wanneer hij dit niet had gedaan, hij zichzelf nu insuline zou moeten toedienen. In plaats daarvan, heeft hij zelfs een deel van de medicijnen kunnen afbouwen. Voeding en leefstijl zijn nu zijn voornaamste medicijn.

Geweldig! Dit heeft voor mij de doorslag gegeven om werkelijk de opleiding te gaan volgen voor voedingsdeskundige. Gaaf, ik had er ontzettend veel zin in.

Ergens heb ik iets gemist...

Als je leeft naar het leven wat eigenlijk niet meer helemaal bij je past, leef je in een continu strijd met jezelf, wat ongelooflijk veel energie kost. Wanneer je continu meer energie verbruikt dan de energie die je op kunt laden, dan raak je verzwakt en als je niet oppast gaat het lichtje een keer uit. 

Ik miste iets… Want dit had ik helemaal niet in de gaten.

Toch had ik totaal geen energie om met mijn fantastische opleiding bezig te zijn. Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde me niet gelukkig, was continu moe, en leuke sociale activiteiten werden 'moetjes'. Op een gegeven moment leefde ik gewoon van dag tot dag en deed de dingen omdat ik ze moest doen, omdat dit van mij werd verwacht. Ondertussen vergat ik van alles; ik kon mijzelf niet goed concentreren en had een kort lontje. Het werk hoopte op, sociale activiteiten voelde als een verplichting, ik straalde niet en ik droomde van rust, gewoon absolute rust.

Tot het moment dat ik mijn auto aan de kant van de weg had gezet, gewoonweg omdat ik ineens ècht niet meer wist hoe ik verder moest rijden.

En toen kwam het besef... Ik ben hartstikke overspannen.

De oorzaak? Ik zorgde niet meer voor mijzelf.

Achteraf gezien heb ik mijzelf continu voorgehouden dat ik het prima naar mijn zin had zoals het ging, ik was met leuke dingen bezig en was alleen een beetje druk, zoals eigenlijk altijd.

De belofte aan mijzelf? Dit gebeurt mij nooit meer!

Hernieuwde kracht en discipline

Vanaf het moment dat ik wist dat dit aan de hand was, ben ik per direct grenzen gaan stellen. Hier was echt wel wat discipline voor nodig, maar ik wist goed wat mij te doen stond, aangezien ik mij heel goed besefte dat ik zelf degene ben die hiervoor verantwoordelijk is en er is er maar 1 die dit kan oplossen... Dat ben ikzelf.

Geen belachelijke overuren meer. ’s Avonds werken uitsluitend als het echt nodig is voor een deadline. Als je even geen zin hebt, doe het dan vooral niet. Op gepaste momenten nee kunnen en durven zeggen. Ga weer sporten en bewegen op een ontspannen manier. Neem oprecht tijd voor jezelf en voor je sociale leven. Let goed op wat je eet, want inmiddels uit ervaring weet ik, wanneer je niet goed in je vel zit en je zorgt niet goed voor jezelf, versterkt dit gevoel en kom je niet vooruit.

Gelukkig heb ik een fantastische man die mij heeft ondersteund en de ruimte heeft gegeven waar nodig, maar mij ook heeft teruggefloten op de nodige momenten. Hier is ruim 1,5 jaar overheen gegaan om diverse inzichten te krijgen met uiteraard de bijbehorende ups en downs en tegelijkertijd is dit een ongelooflijke sneltreincursus voeding en leefstijl geweest voor mijzelf.

Ik ben erachter gekomen dat je zelf kan kiezen wat voor leven je leidt, en je kan hier zelf de controle over hebben. In voorspoed, maar ook met tegenslagen. Jij maakt zelf de keuze hoe je met jouw situatie omgaat.

En met de beste brandstof bereik je het beste resultaat.

2021 heb ik alles kunnen oppakken en heb ik besloten volledig voor mijzelf te kiezen. Eind 2020 heb ik mijn diploma als voedingsdeskundige gehaald. In 2022 ben ik Orthomoleculair therapeut gaan studeren. In de tussentijd heb ik nog een masterclass gevolgd over Intuïtief eten. In 2023 heb ik mijn diploma voor Chinese voedingsleer gehaald en in 2023 ben ik begonnen aan de 3-jarige opleiding tot Fytotherapeut. 

Op deze manier blijf ik mij ontwikkelen en kan ik ontzettend veel mensen helpen naar een beter welzijn middels voeding en leefstijl! 

Ik kan oprecht zeggen, ik heb het supergoed naar mijn zin.

What else?

  • Ik ben gek op het buitenleven met heerlijke ochtendwandelingen en mijn mooie tuin en moestuin die centraal staan.
  • Stiekem maak ik nog wel eens een dansje in de keuken tijdens het koken, lekker de muziek aan en ik maak er een gewoon een feestje van.
  • Soms vind ik het heerlijk om even helemaal niets te doen. Lekker in de tuin met een kop thee in de hand, 5 kattenbeestjes om mij heen, en lekker voor me uit staren. Wist je dat hier soms de beste ideeën door ontstaan? Gewoon door helemaal niets te doen en alles even los te laten.

En jij?

Wat leuk dat je mijn verhaal hebt gelezen. Wat is jouw verhaal?

Hoe sta jij in het leven en zijn er wellicht ongemakken en lichamelijke klachten die jou beperken in het dagelijks leven? Denk je dat je nog wel wat kan verbeteren als het gaat om voeding en leefstijl maar weet je niet hoe? Of wil je meer weten over de waarde van het aanpassen van je leefstijl en voedingspatroon? Wil jij je ook weer vitaal en energiek voelen en een beter welzijn ervaren?

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen? Dit is de manier om daarachter te komen.

Plan hieronder jouw gratis belafspraak in om kennis te maken.

Plan hier direct een gratis telefonische afspraak met 'De Kookoloog'