“Wat heb ik nu écht nodig? Wat fijn om te ervaren dat mijn lichaam dit zelf aangeeft. Ik voel me er ontzettend goed bij.”

Veel sporten, een druk sociaal leven en voldoende eten. Op het eerste gezicht best een gezonde situatie. Toch had ik niet de energie die een vrouw op mijn leeftijd behoort te hebben.

Snelheid en gemak zijn voor mij heel belangrijk als het gaat om eten. Ik wil niets missen en alles uit het leven halen. Daarmee ontstaat ook de behoefte aan een ‘snelle hap’ tussendoor. Inmiddels ben ik veel bewuster geworden over wat in nu écht nodig heb aan voeding. En vooral welke voeding en op welk moment?

De persoonlijke benadering van ‘De Kookoloog’ heeft mij geholpen om goed naar mijzelf en mijn behoeftes te kijken. De gebruikte werkboeken zijn erg duidelijk en zorgen voor praktische handvatten.

Ik slaap veel beter dan voorheen, mijn ontlasting is beter, ik drink meer water, en ik voel mij in het algemeen prettiger in mijn vel, heel gaaf!

“Het traject kwam precies op het juiste moment!”

Er was voor mij geen voorstelling te maken hoe ik zonder een voorbestemd dieet of regels rondom eten een betere leefstijl zou kunnen bereiken. Heel geruststellend was het dat het echt anders kan.

Een verandering van mindset, heeft ervoor gezorgd dat ik minder stress en meer focus ervaar; veel bewuster bezig ben met eten;  meer vrede heb over mijn lichaam en ik durf de juiste keuzes te maken die goed zijn voor míj.

Het enthousiasme, de fijne interactie en de professionaliteit van ‘De Kookoloog’ heeft me echt geïnspireerd. Het traject is echt gericht op mij als persoon en ik heb veel bruikbare informatie gekregen.

De kookworkshop was te gek! Voor een waarde van €40,00 hebben we 7 verschillende gezonde gerechten gemaakt voor 2-4 personen. 

“Ik ben sterker uit het traject gekomen, daar ben ik echt trots op!”

Veel ‘methodes’ heb ik al geprobeerd om mijzelf vitaler te kunnen voelen en meer energie te hebben. Maar dit was echt een match!

Het is zo makkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat je geen tijd hebt of geen energie hebt om te koken, en dus bestel je maar weer een avond bij de plaatselijke bezorgservice. Dit was voordat ik het traject ‘De aftrap naar een goede gezondheid’ heb gevolgd.

‘De Kookoloog’ is heel toegankelijk en er wordt rekening gehouden met wie jíj bent, hoe je in het leven staat en wat jíj nodig hebt. Alle informatie en kennis die ik heb gekregen kan ik direct toepassen en heeft ervoor gezorgd dat ik voldoende handvatten heb om nu zelf verder te gaan.

Ik weet nu hoe ik in een korte tijd toch een volwaardige maaltijd kan neerzetten die helemaal naar mijn smaak is. Ik voel me vitaler en heb meer energie. Dit was mijn investering echt waard.

“Wat mijn lijf mij te vertellen heeft? Heel bijzonder om dat te kunnen voelen.”

Dat niet alleen hetgeen wát je eet, maar ook de manier van bereiden effect kan hebben op je lijf dat vind ik een hele bijzondere ervaring. Ik heb het normaal gesproken snel koud en begraaf me dan het liefste onder 3 dekens. Nu weet ik wat ik kan doen om mijn lichaam te helpen om het warm te krijgen en te houden.

Het traject van ‘De Kookoloog’ heeft mij geleerd wat ik echt lekker vindt om te eten, hoe mijn lichaam hierop reageert en hoe ik kan aanvoelen wat mijn lijf nodig heeft. Ik voel me daar goed bij.

Ik heb op een prettige manier mijn patroon weten aan te passen op de wijze die bij mij past en waar ik mij fijn bij voel. En eetbuien daar weet ik nu al veel beter mee om te gaan, waardoor deze al veel minder voorkomen.