Vakkundige begeleiding door 'De Kookoloog'

PREVENTIEVE INZET

'Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden'.

 

Ken je dat? Dat je jezelf een beetje lamlendig voelt, of juist moe, niet heel fit. Maar echt ziek ben je nu ook weer niet. Het is niet nodig om op bed te liggen om rust te houden en je bent gewoon lekker aan het werk. Ondertussen verlang je wel naar die vrije dagen in het weekend om de week van je af te kunnen zetten en je lijf bij te laten trekken. 

 

Je lichaam is gewoonweg niet helemaal in balans. Natuurlijk gaat dit af en aan met ups en downs. Niemand is áltíjd topfit, blij en gelukkig. Dat geeft niet en dat hoeft ook niet. Alleen als je merkt dat je toch wel erg regelmatig moe bent, slecht slaapt of regelmatig niet helemaal lekker in je vel zit, hoofdpijn of buikpijn hebt, is het heel zinvol om eens naar je voedings- en leefpatroon te gaan kijken. 

 

Soms denk je dat je goed in je vel zit en merk je wanneer je bepaalde vastgeroeste patronen gaat aanpassen in je leven dat je toch echt nog meer te halen hebt. Hoe gaaf is dat!

 

Preventief werken aan je gezondheid is superfijn. En let wel! Het biedt natuurlijk geen garanties dat je nooit ziek zult worden, maar de kans om met onze welvaartsziektes te maken te krijgen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker, etc. wordt significant kleiner. En je weerstand groter.

 

Volg jouw persoonlijke weg naar een beter welzijn.

VOEDING EN KANKER

Zonder uitzonderingen kennen we allemaal wel iemand uit onze omgeving die te maken heeft (gehad) met de ziekte kanker. Het lijkt er bijna op alsof niemand er onderuit komt en alsof we allemaal een keer aan de beurt komen. Dat het slechts een kwestie is van tijd.

 

Maar is dit daadwerkelijk zo?

 

Het moeilijke aan kanker is dat we het niet volledig kunnen voorkomen. Dit heeft te maken met de diverse oorzaken van het ontstaan ervan. Helaas kunnen op dit moment ook niet alle soorten kanker genezen worden. Vanwege de plaats waar het zit, de mate van agressiviteit of het stadium waarin het zich bevindt.

 

Op dit moment krijgen één op de twee mensen in Nederland ooit kanker (bron). Het krijgen van kanker is niet iets wat we helemaal kunnen voorkomen. Het risico om het te krijgen kunnen we wel degelijk verlagen. Daarom is het erg prettig om te weten hoe hiermee om te gaan, om zo goed mogelijk door het gehele proces heen te komen. Zowel preventief, als vanaf het moment van constateren, tot en met de (herstel)periode na de behandeling(en).

 

Wil je graag meer weten over voeding en kanker? Wil je graag begeleid worden op het gebied van voeding en leefstijl in geval van kanker? Neem dan graag contact met mij op voor overleg over de mogelijkheden.

 

Voedingsconsulent 'De Kookoloog'

Mariska de Jong

06-38387494

VAGE GEZONDHEIDSKLACHTEN

Vage Gezondheidsklachten: Het Belang van Luisteren naar je Lichaam.

 

Iedereen heeft wel eens een dag waarop ze zich niet helemaal lekker voelen. Maar wat als deze vage gezondheidsklachten langer aanhouden en geen duidelijke oorzaak lijken te hebben? Vage gezondheidsklachten kunnen bestaan ​​van aanhoudende vermoeidheid, lichte pijntjes en spijsverteringsproblemen tot chronische klachten welke jouw flink kunnen beperken in het dagelijks leven. Hoewel ze niet altijd direct levensbedreigend zijn, kunnen ze een grote impact hebben op de kwaliteit van het leven van jouw als persoon, die dergelijke klachten ervaart.

 

Een van de redenen waarom vage gezondheidsklachten vaak niet serieus worden genomen en afgedaan worden als inbeelding, is omdat ze moeilijk te diagnosticeren zijn. Moderne geneeskunde vertrouwt vaak op meetbare gegevens, zoals bloedtestresultaten van vergelijkbare symptomen, om een ​​diagnose te stellen. Wanneer deze gegevens binnen normale grenzen vallen, kan het voor artsen moeilijk zijn om de ernst van vage klachten te begrijpen.

Dit kan ook de reden zijn dat je al enkele jaren en vele onderzoeken verder nog steeds niet weet wat er nu werkelijk aan de hand is.

 

Maar dit betekent niet dat de klachten niet echt zijn. In feite kunnen ze een teken zijn dat er iets uit balans is in het lichaam, zelfs als dit niet direct meetbaar is. Stress, slaapgebrek, voeding, hormonale schommelingen, maar ook psychologische factoren kunnen allemaal bijdragen aan vage gezondheidsklachten. 

 

Een gezonde levensstijl draagt bij aan het voorkomen van vage gezondheidsklachten. Het luisteren naar je lichaam en het streven naar een bredere benadering van gezondheid zijn stappen in de goede richting naar een vitaler leven.

 

De 'Kookoloog' benaderd de klachten vanuit een combinatie van Orthomoleculaire voeding samen met de Traditionele Chinese Voedings- en Kruidenleer en Intuïtief Eten. Middels een persoonlijk traject wordt er een diagnose gesteld volgens de methode van de Traditionele Chinese Geneeskunde en er wordt gewerkt aan jouw leefstijl en het veranderen van patronen om de vage gezondheidsklachten te bestrijden.

Wil jij ook:

1. Meer positieve energie

2. Een betere focus

3. Een stabiele weerstand

4. Ruimte hebben voor creatie en inspiratie

5. Het ongemak ten aanzien van je fysieke en/of mentale klachten bestrijden

6. Helemaal 'in je element' zijn en lekker in je vel zitten

 

Middels 'De aftrap naar een goede gezondheid' gaan we samen de uitdaging aan om te werken naar een beter welzijn.

De duur van dit volledige traject is 3 maanden. Na dit traject weet je wat je kunt doen en waarop je let bij het maken van de juiste keuzes en zal het tijdens je supermarktbezoek makkelijker worden om alle verleidingen te weerstaan. Zónder dat je deze moet laten staan.

Mogelijk vraagt jouw situatie om extra aandacht, waarvoor het mogelijk is om hiervoor in goed overleg met elkaar extra consulten in te boeken. In geval van medische situaties zal er te allen tijde overleg plaatsvinden met de (huis)arts.

Wil jij weten of 'De Kookoloog' ook voor jou iets kan betekenen?

Plan hier direct een gratis telefonische afspraak met 'De Kookoloog'